دوشنبه ۱۷ اردیبهشت ۰۳

خواص ويژه روغن حيواني در مصارف روزانه براي گسترش سلامتي

۶۸ بازديد

روغن حيواني  براي مدت طولاني يكي از مواد اصلي در غذاهاي آسيايي بوده است و اخيراً در محافل خاصي در جاهاي ديگر بسيار محبوب شده است. و در سراسر كره زمين در حال وارد شدن به سبد غذايي همگان است.

 

برخي از مردم آن را به عنوان جايگزيني براي كره كه فوايد بيشتري به همراه دارد، تحسين مي كنند.

 

با اين حال، برخي ديگر اين سوال را مطرح مي‌كنند كه آيا روغن روغني نسبت به كره معمولي برتري دارد يا حتي ممكن است خطراتي براي سلامتي داشته باشد.

 

اين مقاله نگاهي در روغن حيواني به روغن گاوي و نحوه مقايسه آن با كره دارد.

 

روغن حيواني چيست؟

 

روغن حيواني نوعي كره شفاف شده است. چربي آن بيشتر از كره است، زيرا آب و مواد جامد شير آن حذف شده است.

 

هزاران سال است كه در فرهنگ هند و پاكستان و ايران بزرگ و فاتح زمين استفاده مي شود. اين اصطلاح از كلمه سانسكريت به معناي "پاشيده شده" گرفته شده است. روغن كرمانشاهي براي جلوگيري  از فاسد شدن كره در هواي گرم ساخته شده است.

 

علاوه بر پخت و پز، در سيستم طب جايگزين هندي آيورودا، كه در آن به عنوان گريتا شناخته مي شود، استفاده مي شود.

 

با توجه به اينكه مواد جامد شير آن حذف شده است، نيازي به يخچال ندارد و مي توان آن را براي چندين ماه در دماي اتاق نگهداري كرد. در واقع، مانند روغن نباتي ،رروغن حيواني نيز ممكن است زماني كه در دماي سرد نگهداري شود، جامد شود.

صد البته خريد روغن حيواني كرمانشاهي با توجه به ميزان كيفيت آن متغير خواهد بود. اگر بهترين روغن محلي در ايران را مي خواهيد، روي همين لينك كليك كنيد.

 

 

روغن محلي چگونه ساخته مي شود؟

 

روغن گاوي با حرارت دادن كره براي جدا كردن بخش جامد مايع و شير از چربي به دست مي آيد.

 

ابتدا كره را مي جوشانند تا مايع آن تبخير شود و مواد جامد شير در ته ظرف بنشيند و  خود روغن كاملا طلايي  شود.

 

در مرحله بعد روغن با روغن حيواني مانده را مي گذاريم تا خنك شود. سپس قبل از انتقال به شيشه ها يا ظروف صاف مي شود.

 

مي توان آن را به راحتي در خانه با استفاده از كره محلي اصل درست كرد.

 

 

شباهت روغن حيواني با كره

 

روغن گاوي و كره داراي تركيبات غذايي و خواص آشپزي مشابهي هستند، اگرچه تفاوت هاي كمي وجود دارد.

 

كالري و مواد مغذي

 

در زير اطلاعات تغذيه اي يك قاشق غذاخوري (14 گرم) روغن گاوي و كره آمده است:

 

مواد تشكيل دهنده روغن حيواني و كره

 

  • كالري روغن 123  كره 100
  • چربي روغن 14 گرم كره 11 گرم
  • چربي اشباع شده روغن 9 گرم كره 7 گرم
  • چربي تك غيراشباع روغن 4 گرم كره 3 گرم
  • چربي اشباع نشده روغن 0.5 گرم كره 0.5 گرم
  • پروتئين مقادير كمياب است
  • كربوهيدرات ها مقادير كمي دارند
  • هر دو حاوي تقريباً 100? كالري از چربي هستند.

 

 

روغن گاوي اصل داراي غلظت بيشتري نسبت به كره است. گرم به گرم، كمي بيشتر اسيد بوتيريك و ساير چربي هاي اشباع با زنجيره كوتاه را فراهم مي كند.

 

مطالعات آزمايشگاهي و حيواني نشان مي دهد كه اين چربي ها ممكن است التهاب را كاهش داده و سلامت روده را ارتقا دهند.

 

همچنين مقدار كمي بالاتر از اسيد لينولئيك مزدوج است، يك چربي غيراشباع چندگانه كه مي تواند به افزايش از دست دادن چربي هاي مضر كمك كند.

 

به طور كلي، تفاوت بين اين دو كوچك است و انتخاب يكي از ديگري احتمالاً تأثير قابل توجهي بر سلامت شما نخواهد داشت.

 

با اين حال، روغن محلي گاوي  كاملاً عاري از قند شير لاكتوز و پروتئين شير كازئين است، در حالي كه كره حاوي مقادير كمي از هر كدام است. براي افرادي كه به اين اجزاي لبني آلرژي يا حساسيت دارند، روغن حيواني انتخاب بهتري است.

 

مصارف آشپزي روغن كرمانشاهي

 

كره و روغن محلي از اسيدهاي چرب اشباع شده هستند كه مي توانند دماي بالا را بدون آسيب رساندن تحمل كنند.

 

همچنين به نظر مي رسد كه گرم كردن روغن حيواني نسبت به حرارت دادن روغن هاي صنعتي و گياهي و دانه ها، تركيب سمي آكريل آميد بسيار كمتري توليد مي كند. پس از تمام روغن هاي كم خطر تر و بي ضرر تر محسوب مي شود.

 

در واقع، يك مطالعه نشان داد كه روغن سويا بيش از 10 برابر آكريل آميد توليد مي كند كه هر كدام تا دماي 320 درجه فارنهايت (160 درجه سانتيگراد) گرم مي شود.

 

علاوه بر اين، روغن حيوانيچي نقطه دود بالايي دارد، يعني دمايي كه در آن چربي‌ها فرار مي‌شوند و شروع به دود كردن مي‌كنند.

 

نقطه دود آن 485 درجه فارنهايت (250 درجه سانتيگراد) است كه به طور قابل ملاحظه اي بالاتر از نقطه دود كره 350 درجه فارنهايت (175 درجه سانتيگراد) است. بنابراين، هنگام پخت و پز در دماي بسيار بالا، روغن حيواني مزيت مشخصي نسبت به كره دارد.

 

با اين حال، در حالي كه روغن حيواني اصل در حرارت بالا پايدارتر است، كره ممكن است براي پخت و پز در دماهاي پايين تر به دليل طعم شيرين تر و خامه اي آن مناسب تر باشد.

 

خلاصه

روغن كرمانشاهي و كره داراي پروفايل هاي تغذيه اي مشابهي هستند، اما ممكن است براي افرادي كه حساسيت به لاكتوز يا كازئين دارند، روغن حيوانيلاس انتخاب بهتري باشد. در حالي كه روغن روغني معمولا براي پخت و پز در دماي بالا بهتر است، كره طعم شيرين تري دارد كه ممكن است براي پخت مناسب تر باشد.

 

فوايد روغن حيواني

 

به لطف مشخصات مواد مغذي چشم گير روغن حيواني با چندين فوايد سلامتي همراه شده است.

 

در اينجا چند مورد از فوايد بالقوه روغن حيواني آورده شده است:

 

  • ممكن است التهاب روده را كاهش دهد. روغن كرمانشاهي منبع عالي اسيد بوتيريك است، يك اسيد چرب با زنجيره كوتاه كه با سطوح پايين‌تر التهاب و بهبود سلامت گوارش در مطالعات انساني و حيواني مرتبط است.
  • سرشار از اسيد لينولئيك كونژوگه. برخي تحروغن حيوانيقات نشان مي دهد كه اسيد لينولئيك مزدوج ممكن است براي شرايطي مانند سرطان، كلسترول بالا و چاروغن حيواني مفيد باشد.
  • مصرف ويتامين A را افزايش مي دهد. گيلاس مي تواند به افزايش مصرف ويتامين A كمك كند، يك ويتامين محلول در چربي كه براي حفظ سلامت چشم، سلامت پوست، عملكرد سيستم ايمني و موارد ديگر مهم است.
  • مي تواند از سلامت قلب حمايت كند. روغن كرمانشاهي سرشار از اسيدهاي چرب امگا 3 است كه ممكن است به كاهش التهاب و محافظت در برابر بيماري قلبي كمك كند.

 

 

 

خلاصه

 

روغن كرمانشاهي سرشار از مواد مغذي مهم مانند ويتامين A، اسيدهاي چرب امگا 3 و اسيد لينولئيك مزدوج است. همچنين ممكن است به كاهش التهاب روده و حمايت از سلامت قلب كمك كند.

 

عوارض احتمالي

 

پاسخ افراد به مصرف چربي هاي اشباع شده بسيار متغير است.

 

كساني كه سطح كلسترول بد (LDL) آنها در پاسخ به مصرف بالاي چربي هاي اشباع شده افزايش مي يابد، ممكن است بخواهند مصرف روغن يا كره خود را به 1 تا 2 قاشق غذاخوري در روز محدود كنند.

 

نگراني ديگر اين است كه در طول توليد روغن گاوي در حرارت بالا، ممكن است كلسترول آن اكسيد شود. كلسترول اكسيد شده با افزايش خطر ابتلا به چندين بيماري از جمله بيماري قلبي مرتبط است. اما به هر ترتيب با توجه به نقطه دود بالا در ميان تمام روغن هاي توليد شده در جهان، اين روغن سالم ترين است.

 

 

طرز تهيه روغ زرد گاوي

 

 

  • روغن زرد گاوي به راحتي در خانه با استفاده از يك ماده ساده درست مي شود: كره محلي اصل
  • براي شروع، 1 پوند (454 گرم) كره را به مكعب برش دهيد و آنها را به يك تابه يا قابلمه بزرگ روي حرارت ملايم اضافه كنيد.
  • سپس اجازه دهيد كره ذوب شود و آن را به جوش بياوريد. با استفاده از يك قاشق سوراخ دار، هرگونه كف يا مواد جامد شير را كه روي سطح شناور هستند، برداريد.
  • اجازه دهيد روغن كرمانشاهي به مدت 15 تا 20 دقيقه حرارت ببيند، تا زماني كه مواد جامد شير شروع به فرورفتن به پايين كنند و به رنگ طلايي تيره درآيند. روغن گاوي نيز بايد بسيار معطر و با رايحه اي غني و آجيلي تبديل شود.
  • پس از آماده شدن، شعله را خاموش كنيد و اجازه دهيد روغن زرد براي چند دقييقه خنك شود.
  • در نهايت، از يك پارچه پنير يا فيلتر قهوه استفاده كنيد و روغن را در يك ظرف شيشه اي درب دار صاف كنيد.
  • روغن محلي خانگي را مي توان به مدت يك سال در دماي اتاق نگهداري كرد يا تا 2 سال در يخچال نگهداري كرد.

 

 

 

نتيجه گيري

 

  • روغن گاوي يك غذاي طبيعي با سابقه طولاني در مصارف دارويي و آشپزي است.
  • مزاياي پخت خاصي نسبت به كره دارد و مطمئناً اگر حساسيت يا عدم تحمل لبنيات داريد ترجيح داده مي شود.
  • با اين حال، هيچ مدركي نشان نمي دهد كه به طور كلي سالم تر از كره است. هر دو را مي توان در حد اعتدال به عنوان بخشي از يك رژيم غذايي سالم مصرف كرد.
  • تحت هر شرايطي روغن حيواني گاوي اصل را تمام روغن هاي موجود ترجيح دهيد و به يقين بدانيد كه سالم ترين روغن در جهان است.

 

قيمت روغن حيواني

 

قيمت روغن حيواني با توجه به شرايط توليد و كيفيت كره متفاوت مي باشد. طبيعتا قيمت روغن محلي كه از بهترين كره محلي توليد مي شود، با روغن هاي بازاري بي كيفيت تفاوت خواهد داشت. به شما توصيه مي كنيم كه به دنبال روغن محلي گاوي اصل كه در همين مقاله لينك ورود به فروشگاه شان را قرار داده ايم، باشيد و فقط بكر ترين را تهيه كنيد.

آموزش بهترين زمان كاشت نهال انگور

۵۱ بازديد

آموزش بهترين زمان كاشت نهال انگور

انگور از محبوب‌ترين ميوه‌ها محسوب مي‌شود. دليل اين اهميت مي‌توان به طعم و مزه، تنوع و خواص فوق‌العاده‌اش اشاره كرد. از اين ميوه خوشمزه مي‌توان به‌صورت تازه و يا خشك استفاده كرد. از عصاره‌ي آن مي‌توان در تهيه‌ي انواع نوشيدني‌ها، سركه انگور، شيره انگور و ترشي انگور استفاده كرد. علاوه بر كاربردها، خواص درماني بسيار آن به اهميت استفاده از اين ميوه مي‌افزايد؛ بنابراين پرورش درخت انگور مي‌تواند پرسود باشد. در اين مقاله در مورد بهترين زمان كاشت نهال انگور آشنا خواهيد شد. پس چنانچه به فكر كاشت درخت انگور هستيد. تا پايان اين مقاله با آلفا نهال همراه باشيد.

كاشت درخت انگور

بايد توجه داشته باشيد كه درخت انگور در واقع گياهي قديمي است كه مردم كشور مصر در حدود 5 هزار سال پيش با آن آشنا شدند. اين ميوه بومي آسياي صغير و ايران است و امروزه هم به صورت وحشي و نيمه وحشي در اين مناطق مشاهده مي شود. انگور در واقع يك درختچه بالا رونده است كه با پيچك هاي خود خيلي راحت از درختان بالا مي رود و جالب است بدانيد كه درازاي اين درخت به 15 متر هم مي رسد. به طور كلي مي توان گفت كه يكي از عوامل مهم در پرورش و كاشت درخت انگور فضاي كافي براي رشدن اين درخت مي باشد و در هر مكاني كه درخت انگور را بكاريد بايد فضاي قابل استفاده زيادي داشته باشيد.

https://alphanahal.ir/خريد-نهال/

بهترين زمان كاشت نهال انگور

نهال انگور به سرماي شديد حساس است. از كاشت نهال انگور در سرماي شديد و دماي زير ? درجه اجتناب كنيد. ازاين‌رو بهترين زمان كاشت نهال انگور اوايل بهار قبل از باز شدن جوانه‌هاست. پس از كاشت نهال انگور روي آن سرپوش قرار دهيد. تا از بروز سرماي احتمالي مصون باشد. درصورتي‌كه بخواهيد درخت انگور را قلمه بزنيد براي جدا كردن قلمه‌ها فصل پاييز و در زمان خواب گياه اقدام كنيد؛ و در اوايل بهار آن‌ها را بكاريد.

زمان كاشت نهال انگور در ايران معمولا در اواخر زمستان تا اوايل بهار انجام مي‌شود. توجه كنيد كه نهال شما بايد قبل از پايان زمستان به ارتفاع ?? سانتي‌متري رسيده‌ و حداقل ? برگ داشته‌باشد

اگر قصد داريد كه نهال خود را از نهالستان‌ها خريداري كنيد، حتما هنگام انتخاب نهال ويژگي‌هاي بالا را درنظر بگيريد. نهالي با اين ويژگي‌ها داراي سيستم ريشه‌اي مناسب براي انتقال به زمين اصلي است. بعد از تهيه نهال بايد بهترين زمان كاشت نهال را انتخاب كنيد. نهال انگور بر خلاف درخت انگور، بسيار به سرما حساس است؛ پس در هنگام انتخاب زمان كاشت به اين موضوع بسيار دقت كنيد.

براي پيشگيري از سرمازدگي نهال، به سايت هواشناسي كشور مراجعه كنيد و دماي بيشينه و كمينه منطقه خود، در يك ماه آينده را ببينيد.

اگر در طول اين مدت احتمال يخبندان و دماهاي زير ? درجه در منطقه شما وجود دارد، زمان كاشت نهال انگور هنوز نرسيده است؛ پس از كاشت نهال خودداري كنيد. نهال را در داخل خانه (جايي كه زياد گرم نيست) نگهداري كنيد تا زمان مناسب براي كاشت آن فرابرسد.

بيوگرافي درخت انگور

وقتي كه درباره درخت انگور؛ صحبت مي‌كنيم، در واقع درباره ميوه‌اي حرف مي‌ زنيم كه در عين نام‌ آشنايي، از 600 گونه مختلف تشكيل شده و اگر هر روز با يك گونه آن آشنا شويم، باز هم حدود 2 سال طول مي‌كشد كه انواع گونه درخت انگور، را بشناسيم. جالب‌ تر آنكه تمام اين 600 گونه را مي‌توان به دو دسته‌ بي دانه و دو دانه تقسيم نمود. نام علمي انگور vinifera است كه سرده‌اي از خانواده انگورسانان يا Vitaceae به حساب مي‌آيد.

درختان انگور؛ از جمله خاص ترين و جز نوستالژي ترين درختاني مي باشند كه انسان به كاشت آن پرداخته و در تاريخ اساطيري جاي جاي جهان نيز كاشت درخت انگور، به صورت سند به ثبت رسيده است. ميوه grape Tree؛ ميوه‌اي آبدار و كوچك با پوستي نازك است كه داراي شيره فراوان و طعمي‌بين ترش تا شيرين (بسته به گونه آن) است.

درخت انگور؛ از جمله ميوه‌ هاي پر بركتي است كه از جزء به جزء آن استفاده‌هاي مختلف مي‌شود. ميوه انگور علاوه بر ميوه‌اي لذيذ و مفيد، مي‌تواند به مويز، كشمش، شيره انگور، ژله، مربا، آب انگور، شراب، سركه و.. تبديل شود. همينطور از روغن دانه انگور نيز به صورت خوراكي و بهداشتي استفاده‌هاي متنوعي مي‌شود. از برگ درخت انگور؛ دلمه برگ مو مي‌پزند و از پوست بدنه اصلي اين درخت نيز در موارد مختلفي استفاده مي‌شود. بنابراين كاشت درخت انگور، و پرورش اين ميوه يكي از پرسودترين محصولات كشاورزي است.

انواع درخت انگور ايراني و خارجي شامل چه ارقامي هستند

همانطور كه در ابتدا اشاره كرديم، انگور 600 گونه مختلف دارد و شناخت همه انواع آن كاري بسيار دشوار است. اما برخي ارقام تجاري و معروف آن كه در داخل ايران كشت مي‌شوند را مي‌توان برشمرد. برخي از ارقام خارجي انگور عبارتند از: انگور رد كارلت، انگور پرلت، انگور شامپاين، انگور بلك ويليام، انگور بلك سيدلس، انگور كريسمون، انگور وايت كارنت و

 

برخي ارقام ايراني معروف كاشت درخت انگور؛ نيز عبارتند از: انگور ياقوتي، عسگري، شمشيري، صاحبي، شصت عروس، مويز بي‌دانه، سياه سردشت، خليلي، ريش بابا، بي‌دانه سرخ، غزل اوزوم، كشمشي، شاهاني، لعل حسيني، چشم گربه‌اي، شيرازي، رازقي، تبرزه، الحقي و…

بهترين زمان كاشت نهال انگور سياه

انگور سياه داراي دانه‌هاي گرد، تعداد دانه‌هاي آن كم است آبدار و خوشمزه است؛ و در تهيه‌ي شيره‌ي انگور، آب انگور، آبغوره، سركه، كشمش و مويز استفاده مي‌شود. از خواص انگور سياه مي‌توانيم به تأثيرات آن بر آرامش اعصاب، پاك‌سازي معده و افزايش شير مادر اشاره كرد.

نهال انگور سياه دو تا سه ماه نياز به دماي ?-تا ??- درجه نياز دارد. بهترين زمان براي كاشت اين نهال فصل بهار يا اوايل تابستان است. درصورتي‌كه اين نهال در روزهاي باراني كاشته شود. براي نهال تازه كاشته شده شرايط مطلوبي است.

زمان كاشت نهال انگور ياقوتي

انگور ياقوتي داراي دانه‌هاي ريز به رنگ قرمز و خوشه‌هاي متراكم، زودرس و اولين انگوري است كه وارد بازار مي‌شود. اين انگور خواص زيادي دارد. براي رفع بيماري‌هاي آرتريت، روماتيسم مفصلي، سل، برونشيت، يبوست، بواسير، نقرس مفيد است. انگور ياقوتي نسبت با ساير ارقام انگور آنتي‌اكسيدان بيشتري دارد. وجود آنتي‌اكسيدان‌ها بدن را از اثرات مضر راديكال‌هاي آزاد محافظت مي‌كند؛ و موجب پيشگيري از سرطان مي‌شود. از مهم‌ترين خواص انگور ياقوتي مي‌توان به خون‌ساز بودن آن اشاره كرد.

انگور ياقوتي مقاومت بالايي نسبت به سرما دارد. اين درخت حدود ??? ساعت نياز سرمايي دارد. كاشت نهال انگور ياقوتي بايد در زمان مناسب انجام شود. در غير اين صورت نهال رشد خوبي ندارد و دچار آفت‌زدگي از ناحيه ريشه مي‌شود. بهترين زمان براي كاشت نهال انگور ياقوتي از اواسط پاييز تا اوايل بهار است.

زمان كاشت نهال انگورشاني

انگورشاني يا انگور شاهاني و يا انگور سياه سردشت از انگورهاي زودرس است. داراي دانه‌هاي گرد و درشت و پوست‌كلفت و رنگ آن قرمز مايل به سياه است. از اين نوع انگور در تهيه مويز، نوشيدني‌ها، آبميوه‌ها، شيره انگور، ترشي‌شاني و سركه‌شاني استفاده مي‌شود. همچنين انگورشاني خواص درماني زيادي دارد. به دليل داشتن آهن و فسفر براي درمان كم‌خوني و تقويت قدرت مغز و حافظه مؤثر است. مقدار زيادي ويتامين C دارد به تقويت سيستم ايمني بدن كمك مي‌كند. حاوي مواد مغذي براي تقويت عضلات است. انگورشاني براي درمان انواع بيماري‌ها نظير بيماري‌هاي كبدي، قندي، سرطان نيز استفاده مي‌شود.

درخت انگورشاني در برابر سرماي شديد، گرماي تابستان، خشكي و كم‌آبي مقاومت بالايي دارد؛ و به همين علت در مناطق كم آب به‌صورت ديم كاشته مي‌شود. به‌طوركلي نياز به دو تا سه ماه سرماي زمستان(دماي ?-تا ??- درجه) دارد. بهترين زمان كاشت براي انگورشاني فصل بهار يا اوايل تابستان است.

زمان كاشت نهال انگور ديم

نهال انگور ديم از ارقام پيوندي است. اين نهال اصلاح‌شده و پربازده است؛ كه از سال اول به باردهي مي‌رسد. روش كاشت ديم براي اين نهال استفاده مي‌شود. در اين روش از حداقل آب استفاده مي‌شود. آب بين درختان جاري مي‌شود و به سمت ريشه هدايت مي‌شود.

انواع نهال انگور ديم عبارتند از: نهال انگور ديم ژنوتيپ، نهال انگور ديم اصلاح‌شده، نهال انگور ديم زودبازده، نهال انگور ديم مقاوم به سرما، نهال انگور ديم شناسنامه‌دار

بهترين زمان براي كاشت نهال انگور ديم در مناطق با زمستان ملايم اواسط پاييز است. درصورتي‌كه در منطقه شما زمستان همراه با يخبندان شديد باشد. زمان مناسب براي كاشت درخت انگور اواخر زمستان است. براي افزايش ظرفيت نگهداري آب در خاك و حفظ رطوبت خاك در زمان كاشت نهال از خاك‌برگ، كود دامي، مالچ و پوكه‌هاي معدني استفاده كنيد.

زمان كاشت نهال انگور گلداني

زمان كاشت نهال انگور گلداني در مناطق سردسير در بهار تا اوايل تابستان است. ولي در مناطق گرمسير اوايل زمستان براي كاشت مناسب است. كاشت انگور از طريق قلمه امكان‌پذير است. ولي پيشنهاد مي‌شود از نهال‌هاي ريشه‌دار استفاده كنيد تا درصد موفقيت افزايش يابد.

كاشت نهال

و حالا نوبت به كاشت نهال در زمين مي رسد. نهال را مي توان در اواخر پاييز يا اواخر زمستان تا فروردين كاشت. براي مناطق سردسير اواخر زمستان تا اوايل بهار مناسب تر است.

نهال ها را از افراد يا موسسات معتبر و استاندارد تهيه كنيم. بسياري از نهالستان هاي ايران فاقد استانداردهاي لازم اند. نهال ضعيف يا مشكل دار، باعث بالا رفتن هزينه ها و كاهش توليد مي شود.

در زمان جابه جايي نهال بايد حواسمان جمع باشد كه ريشه هاي آن در معرض هوا قرار نگيرد.

لازم است كه پس از كاشت، نهال ها را فورا آبياري كرد.

فاصله گذاري

اين كه نهال ها را به چه فاصله اي از هم بكاريم به خيلي چيزها بستگي دارد. شرايط آب و هوايي، حاصلخيزي خاك، آب قابل دسترس، نوع رقم انگور، سيستم تربيتي و نحوه ي هرس كردن از جمله ي اين عوامل اند.

بوته ها در خاك هاي عميق تر و حاصلخيزتر رشد بيشتري دارند پس بهتر است كه فاصله ي آن ها بيشتر و در خاك هاي كم عمق و ضعيف، فاصله را كم تر در نظر بگيريم. در كاشت ديم، فاصله بين بوته ها را بيشتر مي گيريم تا ريشه ها فضاي كافي براي جذب آب و املاح از زمين را داشته باشند.

در كشت آبي به طور ميانگين فاصله ي بين رديف ها بين 3 تا 3.5 متر و فاصله بين دو بوته در يك رديف را 2 تا 2.5 متر مي گيريم. اما در كشت ديم اين مقدار بسته به ميزان بارش باران از 4 تا 7 متر متغير است.

چاله كاشت

براي كاشت نهال چاله اي حفر مي كنيم. اندازه اين چاله به نوع رقم انگور و نوع خاك بستگي دارد. به طور ميانگين مي توانيم ابعاد چاله را 50 * 100 * 120 سانتي متر در نظر بگيريم. معمولا چاله هايي كه براي كشت ديم استفاده مي شود را بزرگ تر در نظر مي گيرند.

معمولا در كاشت آبي، مقداري كمپوست داخل چاله مي ريزند. نهال را جوري درون خاك قرار مي دهيم كه چند جوانه (بيش از 2) درون خاك باشد.

در كاشت ديم، شيب بندي زمين بسيار مهم است. اين شيب بندي بايد به صورتي باشد كه حداكثر مقدار آب باران را به سمت ريشه بوته هدايت كند. سطح چاله در اين نوع كشت بايد كمي پايين تر از زمين اطراف باشد.

آبياري

بايد توجه كنيد كه هر چه هواي محيط كشت گرم تر شود گياه هم نياز به آبياري بيشتري دارد و ريشه هاي اين گياه اغلب در خاك هاي مختلف تا عميق زيادي رشد مي كند. بهتر است بدانيد كه آب مورد نياز گياه بسته به عامل گرما متغير است. مثلا براي يك منطقه سردسير كه تابستان هاي گرم دارد به 500 ليتر آب نياز است ولي اين در حالي است كه مناطق خيلي گرم به حدود 1350 ميلي ليتر آب براي رشد نياز است.

آب و هوا

بايد بدانيد كه در آب و هواي ملايم تابستاني انگورهاي زودرس در صورتي كه در شيب هاي جنوبي قرار بگيرند مي توانند محصول بدهند. اين گياه به سرماي شديد هم اهميتي نمي دهد و تنها برخورد بادهاي شديد مي تواند اين گياه را نابود كند. به صورت كلي مي توان گفت كه بوته انگور در فصل بهار به محض اينكه هوا گرم و آفتابي شود و درجه موجود در هوا به بيش از 10 درجه بالا صفر برسد رشد خود را شروع مي كند.

شايع ترين بيماري و آفات درخت انگور كدامند؟

شايع‌ترين آفات درخت انگور، آفت زنجره مو و كرم خوشه خوار انگور هستند كه مي‌توانند همه ساله به درخت شما حمله كرده و آسيب‌هاي زيادي به آن وارد نمايند. از بيماري‌هاي رايج درخت انگور؛ نيز مي‌توان به گال طوقه (بيماري سرطان ريشه و ساقه مو) ، سفيدك پودري انگور، سفيدك كركي (داخلي) انگور، ويروس برگ بادبزني، پوسيدگي سياه مو، سفيدك سطحي انگور و پوسيدگي خاكستري انگور اشاره كرد كه هر يك از اين بيماري‌ها راه‌هاي مبارزه خاص خود را دارند.

چند نوع هرس داريم و هرس درخت انگور چگونه انجام مي شود؟

هرس درخت انگور؛ به منظور تربيت شاخه‌ها و جهت‌دهي آن‌ها در مسير صحيح رشد انجام مي‌گيرد و معمولاً درختان انگور از سال سوم به بعد نياز به هرس خواهند داشت. زمان مناسب هرس درخت انگور؛ فصل زمستان است و دماي مناسب براي اين كار، دمايي بالاتر از 5 درجه سانتي‌گراد خواهد بود. همينطور مي‌توان هرس را به فصل بهار و زماني كه درختان انگور شروع به شكوفه زدن مي‌كنند موكول كرد كه البته در آن صورت بايد سريع وارد عمل شويد و پيش از رشد شكوفه‌ها بر روي شاخه‌هاي كهنه، نسبت به هرس كامل درخت اقدام نماييد.

دستورالعمل و زمان برداشت انگور

ارديبهشت ماه يعني وقتي كه خوشه ها با چشم قابل ديدن هستند بايد درختاني را كه داراي تعداد زيادي خوشه هستند را بچينيد تا ديگر خوشه ها از نظر غذايي دچار كمبود نشوند و مرغوبيت لازم را داشته باشند. بايد توجه كنيد كه براي تسريع در رسيدن انگور و خوشه هاي ديررس بايد برگ هايي را كه روي شاخه ها قرار دارند را جدا كنيد زيرا اين برگ ها مانع از رسيدن نور مستقيم خورشيد و گرما به انگور مي شوند.

بايد توجه كنيد كه در موقع برداشت انگورها بايد خوشه ها را از محل چسبندگي جدا كنيد و توصيه مي شود براي انجام دادن اين كار از قيچي استفاده كنيد تا حبه ها له نشوند. بايد دقت كنيد كه در روند برداشت بايد تنها خوشه هاي رسيده را بچينيد و چيدن خوشه هاي نارس را به بعد موكول كنيد زير بعضي از واريته ها همه خوشه هايشان در آن حد رشد نمي كنند و لازم است تا انگورهاي آن را چند بار بچينيد.

https://alphanahal.ir/grape-seedlings/

 

بهترين آسياب قهوه صنعتي

۷۳ بازديد

قيمت آسياب قهوه صنعتي كافي براي شاپ چقدراست؟ چه آسياب قهوه اي براي كافي شاپ مناسب است؟ آيا براي كافي شاپ مي تواند آسياب قهوه صنعتي ايراني  كاربردي باشد؟ چرا؟ همه اين سوالات را در اين پست مورد بررسي قرار مي دهيم. قبل از هر چيز بهتر است نگاهي داشته باشيم به انتخاب آسياب براي كافي شاپ كه بايد چه ويژگي هايي داشته باشد.

آسياب قهوه صنعتي كافي شاپ

بهترين آسياب براي كافي شاپ آسياب قهوه صنعتي است. زيرا مي تواند همه نيازهاي يك كافي شاپ را برآورده كند. چه از نظر سرعت و دقت و چه از نظر عملكرد و نحوه آسياب خوب از اين رو بيشتر افرادي كه در حوزه قهوه و كافي شاپ فعال هستند به دنبال يك آسياب قهوه صنعتي يا نيمه صنعتي مي باشند. همين جا بايد يادآوري كنم بيشتر دستگاه هاي آسياب قهوه خانگي قابليت آسياب قهوه ترك را ندارد و محدوديت هايي براي آسياب ايجاد مي كنند به همين دليل نمي توانند به اندازه كافي پاسخگوي نياز يك كافي شاپ باشند.

 

  بهترين آسياب قهوه صنعتي

بهترين آسياب قهوه صنعتي براي كافي شاپ

همانطور كه مي دانيد انتخاب بهترين آسياب قهوه براي كافي شاپ بسيار حساس و ضروري است. زيرا يكي از بخش هاي مهم كار شما همين آسياب است كه مي تواند روي بخش هاي ديگر هم تاثير گذار باشد. به عنوان مثال اگر قهوه به صورت يكدست آسياب نشود و يا اينكه دقيقاً متناسب با دستگاه دم آوري قهوه آسياب نشده باشد روي طعم و مزه قهوه اثر مي گذارد. به همين دليل بيشتر قهوه فروشي ها و كافي شاپ ها در زمان خريد آسياب قهوه بايد دقت لازم را به خرج دهند. اما مهم ترين مساله اين است كه بهترين آسياب قهوه صنعتي چه ويژگي هايي بايد داشته باشد.

  • موتور قدرتمند با توان بالا

يكي از مهم ترين فاكتورهاي يك آسياب صنعتي خوب داشتن قدرت و توان موتور بالا است. زيرا دانه هاي قهوه بسيار سخت و مقاوم هستند و براي آسياب چنين محصولي نياز است موتور پرقدرت باشد. در اين صورت دستگاه به راحتي مي تواند دانه هاي قهوه را آسياب كند و از طرف ديگر استهلاك دستگاه كمتر است اين مساله مي تواند به عمر و دوام دستگاه نيز كمك كند.

  • قدرت خنك كنندگي در دستگاه

با توجه به اينكه دانه هاي قهوه بسيار سخت هستند بدون شك در هنگام آسياب بخصوص در زمان بيشتر دستگاه گرم مي شود كه اين گرما مي تواند روي كيفيت آسياب تاثير بگذارد و آنها را برشته و سوخته كند. به همين دليل دستگاه هاي آسياب بخصوص آسياب صنعتي قهوه نيازمند فن خنك كنندگي هستند. دستگاه با داشتن فن، بدون مشكل مي تواند با كيفيت بالا، آسياب را انجام دهد  و شما نيازمند صرف زمان و انرژي بابت خنك شدن دستگاه نيستيد. در غير اين صورت بايد صبركنيد تا دستگاه خنك شود و بعداً دوباره كار خود را انجام دهيد كه اين يعني هدر رفتن انرژي و زمان شما و براي كافي شاپ مقرون به صرفه نيست!

  • تنوع درانواع  آسياب

يكي از چالش هاي كافي شاپ ها، قهوه فروشي و ... داشتن تنوع در نحوه آسياب است. همانطور كه مي دانيد هر دستگاه قهوه، نيازمند آسياب مخصوص به خود است. اين مساله زماني محقق مي شود كه شما بتوانيد درجه بندي متنوعي در آسياب خود داشته باشيد. زمانيكه درجه بندي آسياب محدود باشد دست شما باز نخواهد بود. آسياب هاي صنعتي قهوه بايد داراي درجه بندي متنوع و زيادي باشند تا بتوانند هر نوع آسيابي را تحت پوشش قرار دهند.

  • تيغه هاي مقاوم و با دقت

يكي از وسايل مهم و حساس در آسياب قهوه تيغه هاي آن مي باشد. زيرا اين تيغه هاي هستند كه بايد دانه هاي سخت قهوه را آسياب كنند از اين رو داشتن مقاومت كافي و دقت بالا در تيغه مهم است. بيشتر آسياب هاي صنعتي از تيغه هاي تخت بهره مي برند. نحوه قرار گيري تيغه و استحكام آن يكي از فاكتورهاي مهم  براي خريد آسياب قهوه كافي شاپ است.

  • ظرفيت كافي براي گرايندر صنعتي

گرايندرهاي صنعتي قهوه بايد داراي ظرفيت قابل توجهي براي آسياب باشند. زيرا بايد حجم زيادي از دانه هاي قهوه را در زمان محدودي آسياب كنند. در برخي از آسياب هاي صنعتي متاسفانه اين فاكتور مهم در نظر گرفته نشده است. شايد اين مساله در نگاه اول چندان حائز اهميت نباشد اما پاي عمل كه مي رسد بسيار مهم است. زيرا شما بايد در زمان محدودي به مشتريان زيادي سرويس بدهيد و نيازمند آسياب سريع و پرقدرت هستيد.

  • عدم پرتي قهوه در گرايندر

جالب است بدانيد اكثر دستگاه هاي گرايندر قهوه با پرتي زيادي آسياب را انجام مي دهند. اين فرآيند حدوداً بين 200 تا 300 گرم پرتي قهوه ايجاد مي كند. اين موضوع زماني بيشتر خودش را نشان مي دهد كه شما به صورت پشت سر هم بخواهيد در چندين نمونه آسياب ريز و درشت داشته باشيد. دراين صورت بايد براي بدست آمدن يك آسياب يكنواخت و يكدست براي هر نمونه، مقداري پرتي از نمونه قبلي داشته باشيد. با توجه به گران بودن دانه هاي قهوه اين مساله مهم است. اما سوال اينجاست آيا دستگاه آسياب قهوه صنعتي وجود دارد كه پرتي را به حداقل برساند و يا پرتي آن صفر باشد؟ در جواب بايد گفت: بله! اتفاقاً برخي از برندهاي آسياب قهوه ايراني توانسته اند اين مشكل را براي هميشه رفع كنند. به عنوان مثال آسياب قهوه صنعتي يوكار با داشتن تجهيزات و امكانات بالا توانسته اين مشكل را به صفر برساند. براي مشاهده اطلاعات اين آسياب و يا قيمت روز آن مي توانيد همين كلمه ( آسياب قهوه صنعتي يوكار) را سرچ كنيد و يا اينجا كليك كنيد.

  • ضمانت و خدمات پس از فروش در گرايندرصنعتي

هم يكي از گزينه هاي مهم انتخاب گرايندر صنعتي قهوه است. شايد اين موضوع خيلي مهم نباشد اما اگر پاي عمل برسد و بخواهيد دستگاه خود را تعمير و نگهداري كنيد اهميت اين مساله را به روشني درك مي كنيد. زيرا بسياري از برندهاي خارجي و حتي ايراني ضمانت و خدمات پس از فروش ندارند. به همين دليل با كوچك ترين مشكل شما بايد هزينه هاي گزافي بابت تامين قطعه و يا سرويس دستگاه پرداخت كنيد. اين در حالي است كه برخي از قطعات به صورت كامل در ايران وجود ندارند و شما حتي مجبور به تعويض كل دستگاه و خريد مجدد مي شويد. متاسفانه اين مساله در همه ابعاد ازجمله خريد لوازم برقي، خودرو و ... حاكم است. پيشنهاد ما اين است كه قبل از خريد اين مساله را به صورت كامل مورد بررسي قرار دهيد.

d5_8n07.jpg

 Alt:  قيمت آسياب قهوه صنعتي

  • قيمت گرايندر صنعتي قهوه

اما در كنار همه نكات ذكر شده بايد به قيمت آسياب قهوه صنعتي براي كافي شاپ نيز توجه داشته باشيد. بسياري از آسياب هاي خارجي با قيمت دلار ارزش گذاري مي شوند و نسبت به عملكرد آنها، قيمت بالايي دارند. اين در حالي است كه برخي از برندهاي ايراني با داشتن قيمت منطقي و مناسب به همراه عملكرد عالي توانسته اند همه نيازهاي مشتريان را برآورده كنند. علاوه بر اين خدمات پس از فروش و ضمانت در برندهاي ايراني قابل تامين است و شما مي توانيد از بابت تعمير و نگهداري دستگاه در آينده اطمينان داشته باشيد. شايد اين پرسش مطرح باشد كه آيا يك برند ايراني مي تواند دقت و سرعت عالي داشته باشد؟ برخي از توليدكنندگان آسياب قهوه ايراني با به روز شدن و مطابق با استانداردهاي جهاني توانسته اند اين مهم دست پيدا كنند. يكي از برندهاي معروف ايراني كه توانسته همه امكانات و تجهيزات آسياب قهوه به همراه دقت و سرعت بالا را تامين كند برند آسياب قهوه يوكار است. اين برند با داشتن نمايندگي در سراسر كشور و داشتن خدمات پس از فروش يكي از برندهاي آسياب محبوب ايراني است.

نتيجه گيري:

با توجه به موارد بالا، قبل از خريد آسياب قهوه حتماً تحقيق و اطلاعات كافي داشته باشيد و موارد مهم از جمله قد ت و توان موتور، ظرفيت، درجه بندي، عدم پرتي قهوه، فن خنك كنندگي، ضمانت و خدمات پس از فروش را مورد بررسي قرار دهيد. همين جا بايد يادآوري كنم متاسفانه برخي برندها با داشتن امكانات كم و كيفيت پايين قيمت بالايي دارند و از طرفي برخي برندهاي ديگر به لحاظ اقتصادي بودن محصول براي خريد، با حذف برخي از فاكتورها، قيمت ارزان و اقتصادي براي مشتريان در نظر مي گيرند. پيشنهاد ما نه گروه اول و نه گروه دوم هستند زيرا شما مي خواهيد به صورت حرفه اي و مدام از دستگاه استفاده كنيد و به قول معورف يك بار هزينه بدهيد پس بهتر است بهترين دستگاه آسياب قهوه صنعتي حرفه اي را با قيمت مقرون به صرفه در خريد خود داشته باشيد و در بحث قيمت، ارزيابي خود را با توجه به عملكرد و امكانات انجام دهيد نه صرفاً قيمت! متاسفانه بسياري از خريداران صرفاً قيمت را مد نظر دارند و در آينده اي نه چندان دور بايد هزينه هاي بيشتري نسبت به هزينه اوليه دستگاه بپردازند و يا مجبور به تعويض دستگاه مي شوند. كه اين مساله مساوي است با به هدر رفتن وقت، انرژي و بودجه شما!

منبع: https://www.khabareazad.com/%D8%A8%D8%AE%D8%B4-%D8%A7%D8%AE%D8%A8%D8%A7%D8%B1-2/29418-%D9%82%DB%8C%D9%85%D8%AA-%D8%A2%D8%B3%DB%8C%D8%A7%D8%A8-%D9%82%D9%87%D9%88%D9%87-%D8%B5%D9%86%D8%B9%D8%AA%DB%8C-%D8%A8%D8%B1%D8%A7%DB%8C-%DA%A9%D8%A7%D9%81%DB%8C-%D8%B4%D8%A7%D9%BE?pr=1